Zorgeloos op wintervakantie

Deel dit artikel

Stilaan begin je te dromen over je volgende vakantie. Of misschien boekte je al jouw (winter)vakantie bij een Selectair reisagent?  Leuk! En dacht je ook aan jouw reisverzekering? Lees toch even verder want het afsluiten hiervan kan heel wat kopzorgen en financiële stress vermijden. In alle hoeken van de wereld kan je hiervoor rekenen op Touring. 

Zorgeloos genieten
Onvoorziene omstandigheden die onze reisplannen volledig in de war sturen, uiteraard denken we daar liever niet aan.  Toch is het belangrijk er voor vertrek eventjes de nodige aandacht aan te besteden. Onverwacht ziek worden, een ongeval, een ziekenhuisopname van een familielid,… Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat er fout kan gaan. Niet vertrekken betekent ook dat er annuleringskosten van toepassing zijn en deze kan je recupereren via een annuleringsverzekering. Ook in het buitenland is het zorgeloos genieten met een Touring reisbijstandverzekering. Want stel dat je ter plaatse naar de dokter moet, of opgenomen wordt in een buitenlands ziekenhuis, of uitglijdt op de skipiste en een been breekt,… Eén telefoontje naar de bijstandscentrale en alles wordt voor jou geregeld.

Regelt mijn mutualiteit niet alles?
Ziekenfondsen voorzien slechts een beperkte medische dekking. Het gaat om de terugbetaling van kosten voor dringende medische hulp, alléén voor de zieke of gewonde persoon. Hou rekening met een eventueel geldende franchise en de zeer beperkte tussenkomst in landen buiten de EU. Ook biedt je ziekenfonds verder geen hulp of tussenkomst indien je bijvoorbeeld dringend naar België moet terugkeren voor een ziekenhuisopname of overlijden van een familielid en voorziet geen hulp bij annulering van de vakantie, bagageproblemen of problemen met je auto. Een goede bijstandsverzekering is dus zeker geen overbodige luxe.

Ik heb al een dekking
Fantastisch. Maar controleer zeker de geldigheid van de polis, de voorziene waarborgen, de eventuele franchise, de uitsluitingen,… Vaak denkt men over de juiste dekking te beschikken, maar na een kleine controle merkt men toch niet over de juiste polis te beschikken. Een pechbijstand voor het voertuig zal bijvoorbeeld niet tussenkomen i.g.v. annulering van een reis. Zo vermijd je ergernissen en onnodige stress indien er zich een probleem zou voordoen.

Goed om weten! 
  • De kosten van medische interventies in het buitenland lopen vaak hoog op. Zonder reisverzekering draai je er zelf voor op.
  • De personenbijstand waarborgt een wereldwijde dekking van medische kosten zonder franchise.
  • Je reisbijstandsverzekering komt ook tussen in volgende situaties: verlenging van je verblijf door een ziekte of ongeval in het buitenland, een vervroegde terugkeer, het bezoek van een familielid indien je verblijft in een buitenlands ziekenhuis, opsporings- en reddingskosten, terugbetaling van medische kosten in het land van je woonplaats, het ter beschikking stellen van een tolk, de terugbetaling van je telefoonkosten aan onze centrale …
  • Met de wagen op reis? Bovenop je reisbijstand kan je makkelijk een pechbijstand toevoegen.
  • Er zijn diverse oplossingen volgens de specifieke behoeften van jou of je gezin, zowel in tijdelijke als in jaarlijkse formules.

Heb je vragen contacteer dan jouw Selectair reisagent die je graag op maat adviseert.  Hij beschikt eveneens over de algemene voorwaarden en de informatiedocumenten per formule.
 
Dit is een gastblog geschreven door onze partner Touring met dank aan Chantal Van Wulpen. 
Ann helpt je graag verder
Ann helpt je graag verder

Ann helpt je graag verder

Selectair Insight Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

St. Damiaanstraat 45
2160 Wommelgem