Emilia Romagna, een bezoek waard

Ann Liekens
Zaakvoerder - reisadviseur

Emilia Romagna: de regio 

Emilia Romagna is een minder bekende regio in Italie. Je doorkruist de regio wanneer je naar Toscane en Umbrie rijdt. Bologna is de hoofdstad. Wie er toch de tijd voor neemt, of zijn vakantie doorbrengt zal niet teleurgesteld worden.

Het is een welvarende streek met heel wat kunststeden zoals Bologna, Ravenna en Ferrara. En de keuken is één van de allerbeste van Italie. Voor ons genoeg redenen om een keer terug te komen naar Emilia Romagna.

Het gebeurt niet gauw dat ik als reisagent een bestemming opnieuw doe, maar voor deze regio maak ik graag een uitzondering. Op vakantie gaan in juli en augustus is voor een zelfstandig reisagent niet zo evident. Het is druk op kantoor, klanten vertrekken, en je moet toch bereikbaar blijven voor noodgevallen.  

Maar Emilia Romagna voldoet aan onze eisen: een reisbestemming niet te ver weg, goede hotels als uitvalsbasis, een heerlijk zwembad, wifi voor noodgevallen, een uitstekende keuken en excursies binnen handbereik.


Bereikbaarheid 

Brussels airlines vliegt vanuit Zaventem naar Bologna. Op amper 1 uur en 50 minuten arriveer je in deze prachtige regio. In voor- en naseizoen kan je gerust in Bologna stad verblijven, maar wij opteerden in deze warme zomerperiode voor een uitstekend hotel in Varignana als uitvalsbasis.


Bologna bezoeken 

Er zijn parkeerterreinen net buiten de stad, maar ons hotel heeft een shuttledienst naar Bologna. Lekker makkelijk. Trouwens, in het grootste deel van de stad geldt er een Zona a traffico limitato ZTL, en is rijden verboden tussen 7 en 20 uur. Tenzij je in een hotel verblijft en vooraf een permissie hebt aangevraagd. 

Toegegeven, het is warm in Bologna in juli en augustus, maar wie Bologna eerder’ beleeft’ dan van A tot Z in 1 dag te willen doorkruisen, zal niet teleurgesteld zijn. Prachtige gebouwen, de machtige Piazza Maggiore, de basiliek van San Petronia, het Piazza del Nettuno met de beroemde fontein die de god van de zee voorstelt,  de due Torri ( het symbool van Bologna), de vele galerijen (met schaduw), de heerlijke terrasjes, de vele pleintjes en gezellige cafés in de buurt van de universiteit, de musea (met airco), maken de stad meer dan een bezoek waard. 


Maak tijd voor een lekker Italiaans ijsje. Dat deden wij bij Gelateria Gianni. 


Dit keer een eerder kort bezoek, met ook tijd voor elkaar, relaxen aan het zwembad, heerlijk dineren, genieten van een lekkere Franciacorta of Lambrusco,.. en een trip naar het Ferrari museum in Maranello. Bij ons vorige bezoek aan de regio bezochten we ook Modena en Ferrara, Maranello én het museum van lamborghini. 


Zin gekregen om je volgende vakantie te plannen in deze regio? Contacteer me dan gerust voor meer info. Vanaf 26 juli ben ik terug op kantoor. Tel: 03 354 18 20 - of maak een afspraak in mijn agenda. 

 

 

 

 

Ann Liekens
Ann Liekens
Zaakvoerder - reisadviseur
Thema-expertise
Safari

Plaats je reactie

Reacties ({{ comments.length }})

{{blogComment.comment}}
door {{blogComment.commentUserName}} op {{blogComment.commentDate | date:'dd-MM-yyyy HH:mm:ss'}}

Jouw reactie werd toegevoegd.

Stuur nog een vraag
Wij respecteren je privacy. Je mailadres wordt niet gepubliceerd bij je reactie, en ook niet gebruikt voor commerciƫle doeleinden. verzenden

Volgende velden zijn niet juist ingevuld:

  • Naam is verplicht
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je jouw antwoord graag ontvangt
  • Je dient een bericht op te geven

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.