9 daagse begeleide groepsreis Griekenland: Athene en de Peloponnesos

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Athene en Peloponnesos

Tijdens deze rondreis bezoeken we Athene en de Peloponnesos in al zijn facetten.  We ontdekken de prachtige archeologische sites van Athene, Olympia, Epidaurus en Mycene.   We wandelen door de Byzantijnse spookstad Mystras en over het indrukwekkende kanaal van Korinthe. We rijden door de ruwe Mani-streek en we genieten van de gezellige stad Nafplion.   Deze reis wordt begeleid door een professionele Griekenland-kenner.Deze reis gaat door van 28/09 tot 06/10/2019

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel - Athene

Vlucht Brussel Athene. Transfer naar het centrum van de stad. Check-in in hotel Fresh. In de namiddag wandeling door de Plaka wijk.  Avondmaal in een typisch Grieks restaurant in het oude centrum.

Dag 2

Athene

Na het ontbijt bezoeken we de Acropolis, de oude Agora en het Acropolismuseum met een professionele gids.  Daarna maken we een korte stadsrondrit.  Vrije tijd om te genieten van de leuke wijken van de stad.   Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Athene - Olympia

We vertrekken vroeg richting Olympia met onderweg een foto-stop aan het indrukwekkende Kanaal van Korinthe.  We rijden via het hart van de Peloponnesos Arcadia, met de groene Loussios kloof en zijn mooie bergdorpjes Dimitsana en Stemnitsa, naar het westen van het schiereiland. Avondmaal en overnachting in hotel Olympion Asty.

Dag 4

Olympia

In de voormiddag bezoeken we de antieke site van Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen, en het bijhorend museum.   In de namiddag krijg je wat vrije tijd om te genieten van wat rust. Avondmaal,  overnachting.

Dag 5

Olympia - Limeni

We vertrekken naar Limeni via het meest westelijke schiereiland van de Peloponnesos. Onderweg bezoek aan de historische steden Methoni en Koroni met hun versterkte kastelen (facultatief bezoek). Verder via Kalamata en de mooie kustweg richting Areopoli.  Avondmaal en overnachting in hotel Limeni Village 3*.

Dag 6

Limeni

Vandaag bezoeken we de Mani streek.  Eerst ontdekken we per boot de Pirgos Dirou grotten met hun talrijke stalagmieten en stalactieten.  We rijden door de ruwe Mani-streek,  bekend om zijn verlaten spookdorpjes met torenwoningen.  Avondmaal in een  vistaverne.

Dag 7

Limeni - Nafplion

Eerst bezoeken we Mystras, ooit een indrukwekkende Byzantijnse stad opgetrokken rond een fort op een heuvel. De stad werd in 1832 verlaten waardoor alleen de adembenemende middeleeuwse ruïnes in een prachtig landschap overbleven. Je kan er nu nog wandelen door de bochtige straatjes langs paleizen, kerken, kloosters en huizen.  Verder naar Nafplion, de voormalige hoofdstad met Venetiaanse invloeden. Avondmaal in een typisch restaurant en overnachting.

Dag 8

Nafplion

We ontdekken de Argolis streek met de archeologische sites Mycene en Epidaurus. Deze laatste heeft het best bewaarde theater met een uitstekende akoestiek. Lunch in een wijndomein waar we ook wijn kunnen proeven.  Vrije avond in Nafplion en overnachting.

Dag 9

Athene - Brussel

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.
Essential Greece
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

1990

Prijs per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!

Vlucht heen/terug met Brussels Airlines incl. 23 kg bagage per persoon, Nederlandstalige begeleiding van Brussel tot Brussel, officiële gidsen op de archeologische sites, 8 overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig), half pension, entreegelden (Acropolis, Acropolis museum, Olympia, Pyrgos Dyrou grotten, Mystras, Mycene en Epidaurus), wijnproeverij op dag 8.

Niet vermelde maaltijden, dranken, fooien, niet vermelde entreegelden, verzekeringen en persoonlijke uitgaven

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.